Acne behandelen

Ben je op zoek naar een passende therapie voor het behandelen van acné? Maak nu een vrijblijvende afspraak voor een acné behandeling bij City Skin Company. Kosten voor een acné behandeling vind je hier

Behandelingen voor acné:

Acné behandeling vergoed krijgen door jouw zorgverzekering

Onze huidprofessionals kunnen de aangedane huid met een acné behandeling verzorgen en de conditie van de huid verbeteren. Wist je dat bij ons de behandelingen door de zorgverzekering wordt vergoed, als je hier aanvullend voor bent verzekerd? Deze behandelingen gaan niet ten koste van je eigen risico. Een vergoeding wordt altijd achteraf terugbetaald door de zorgverzekeraar.

Bij City Skin Company heb je geen verwijsbrief nodig van je huisarts, dermatoloog of medisch specialist. Wij zijn direct toegankelijk, ook zonder verwijsbrief kun je bij ons terecht. Wil je weten hoeveel je zorgverzekeraar of andere zorgverzekeraars in 2021 vergoeden voor acne behandelingen?

vergoedingen 2021 Maak een afspraak

Wat is acné

Wat is acné?

Negentig procent van de bevolking heeft ooit te maken gehad/ krijgt ooit te maken met acné. Acné vulgaris, ook wel acné of jeugdpuistjes genoemd, is een huidprobleem dat zich voordoet in het gezicht, de hals, de schouders en de rug. De oorzaak van deze vervelende aandoening is een teveel aan talg in de huid. We hebben deze natuurlijke olie nodig om de huid te beschermen en soepel te houden, maar een teveel ervan verstopt de talgklieren en veroorzaakt mee-eters en puistjes. Wanneer je langdurig last hebt van puistjes die niet vanzelf verdwijnen spreek je van acné.

Oorzaken van acné

De meeste mensen krijgen acné in de tienerjaren (pubertijd) onder invloed van hormonale veranderingen, waarbij extra olie wordt aangemaakt in de huid en de kans op ophoping in de talgklieren groter is. Bij sommige mensen blijft dit beperkt tot enkele puistjes die vanzelf weer verdwijnen. Anderen kunnen te maken krijgen met een serieus acné huidprobleem, waarbij zelfs acné littekens ontstaan. Andere oorzaken van acné zijn genetische factoren, afsluitende make-up en wrijving aan de huid.

Hoe herken je acné

Kenmerkend voor acné zijn de mee-eters (comedonen) in de huid. Er vormt zich dan een wit bultje op de talgklier, dat later zwart kan worden. Is de talgklier ontstoken, dan ontstaat er een rood puistje (papel) met uiteindelijk vaak een geel kopje (pustel). Dit kan openbarsten en bij de genezing kan littekenvorming optreden.