Huidveroudering behandelen

Huidveroudering tegengaan

Tot nu toe is het jammer genoeg nog niet mogelijk om huidveroudering tegen te gaan. Wél kunnen we je met onze behandelingen en producten helpen je huid in een betere conditie te brengen, wat resulteert in een gezonde, jonge, frisse uitstraling. 

Kosten voor een huidverjongingsbehandeling vind je hier

Behandelingen voor huidveroudering:

maak een afspraak

Wat is huidveroudering?

Wat is huidveroudering?

Huidveroudering is een natuurlijk proces waar we eigenlijk liever niet mee te maken krijgen. Helaas is het voor niemand tegen te houden. De veroudering van de huid begint eigenlijk al vanaf een jaar of twintig maar is meestal niet direct zichtbaar. Erfelijke factoren en een ongezonde leefstijl kunnen de huidveroudering versnellen.

Proces van huidveroudering

Zowel inwendige- als uitwendige factoren spelen een rol bij huidveroudering. Inwendige veroudering is een natuurlijke proces, dat vastligt in onze genen. Fijne lijnen, verlies van collageen, een verminderde elasticiteit, minder hydratatie en afname van celvernieuwing zijn er de zichtbare, uitwendige gevolgen van.

Uitwendige gevolgen zijn tot op zekere hoogte te beïnvloeden. Wees je ervan bewust dat UV-straling, roken, alcohol, en je mimiek (bijvoorbeeld bij je slaaphouding) meer huidveroudering kunnen veroorzaken. Er kunnen diepe rimpels en onregelmatige (bruine) verkleuringen door ontstaan en soms ook een leerachtige structuur van de huid.

Huidveroudering in detail

De huid bestaat uit verschillende lagen: de opperhuid (epidermis), de lederhuid (dermis) en het onderhuids weefsel (subcutis). Alle lagen zorgen ervoor dat de huid water en belangrijke elektrolyten (bijvoorbeeld zouten en mineralen) in het lichaam vasthoudt. Daardoor blijven onze lichaamsprocessen goed verlopen. Tegelijkertijd houdt onze huid schadelijke stoffen als bacteriën, virussen, vocht en kou vanuit de omgeving tegen. Bij huidveroudering wordt de opperhuid dunner door de afname van de cellagen. De bovenliggende hoornlaag wordt door de jaren heen juist dikker. Een kwetsbare, droge en vale huid kan het gevolg zijn. In de lederhuid bevindt zich het collageen en elastine. De aanmaak hiervan vermindert als we ouder worden. De huid wordt minder rekbaar en soepel.

Symptomen van huidveroudering

Huidveroudering manifesteert zich op verschillende manieren. Rimpels zijn de meest voorkomende tekens. Daarnaast verslapt de huid en zien we ouderdomsvlekken verschijnen. De verschillende verouderingskenmerken zijn zichtbaar in de drie onderdelen van het gezicht die wij onderscheiden bij onze behandelingen.

Bovenste gedeelte
Het voorhoofd, de wenkbrauwen en de ogen. Veelvoorkomende verschijnselen zijn hier de zogenaamde kraaienpootjes, wallen en de rimpels in het voorhoofd.

Middelste gedeelte
De neuspunt en wangen in het middelste deel van het gezicht kunnen wat naar beneden gaan zakken door de slapper wordende huid.

Onderste gedeelte
De veranderingen door huidveroudering merken we in het onderste deel van het gezicht door het slinken van het botweefsel in de kaken. Het gevolg hiervan zijn de bekende neus- en lippenplooien en naar beneden zakkende mondhoeken. Daarnaast verdwijnt de scherpe kaaklijn en neemt het volume in de wangen ook af.