Littekens behandelen

Ben je op zoek naar een passende behandeling voor het behandelen van littekens? Maak nu een vrijblijvende afspraak voor een littekenbehandeling bij City Skin Company. Kosten voor een litteken behandeling vind je hier

Behandelingen voor littekens:


Acné littekens behandelen en vergoed krijgen door jouw zorgverzekering?
Wist je dat bij ons de behandelingen voor het behandelen van acne littekens door de zorgverzekering wordt vergoed, als je hier aanvullend voor bent verzekerd? Deze behandelingen gaan niet ten koste van je eigen risico. Een vergoeding wordt altijd achteraf terugbetaald door de zorgverzekeraar.

Bij City Skin Company heb je geen verwijsbrief nodig van je huisarts, dermatoloog of medisch specialist. Wij zijn direct toegankelijk, ook zonder verwijsbrief kun je bij ons terecht. Wil je weten hoeveel je zorgverzekeraar of andere zorgverzekeraars in 2021 vergoeden voor acne behandelingen?

vergoedingen 2021

Littekens

Littekens

Littekens zijn een onderdeel van het huidherstel. Hoe dieper of groter de beschadiging is geweest, hoe groter de kans op een litteken. Ook het krabben en pulken aan korstjes kan ervoor zorgen dat er een litteken ontstaat.

Een huid kan verschillende littekens aanmaken zoals platte en verheven littekens, maar ook juist putjes en deukjes. Het kan zijn dat een litteken lichter is dan de omliggende huid of juist donkerder. Littekens kunnen een grote invloed hebben op iemands zelfbeeld. Daarnaast kunnen ze ook pijn- en jeukklachten geven.

Een littekenbehandeling is erop gericht om het litteken te verwijderen, platter te maken of het litteken juist op te vullen. Ook kan een littekenbehandeling gericht zijn op het verminderen van kleurverschillen, zoals bij hyperpigmentatie en striae. Als gunstig bijeffect kunnen pijn en jeuk verminderen en het litteken kan soepeler worden. Zowel jonge als oude littekens kunnen effectief worden behandeld.

Acne littekens

Acne littekens

Acne littekens kunnen bij elke vorm van acne ontstaan, maar met name na het doormaken van een ernstige vorm. Typerende acnelittekens zijn diepe putjes, die vooral in het gezicht als cosmetisch storend worden ervaren. Littekens verdwijnen nooit helemaal uit zichzelf. Bij City Skin Company is een littekenbehandeling erop gericht om het litteken te verwijderen, platter te maken of het litteken juist op te vullen. Ook kan een littekenbehandeling gericht zijn op het verminderen van kleurverschillen, zoals bij hyperpigmentatie.